Балога попросив Пшонку допомогти з турпоїздками в Чорнобильську зону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога попросив Пшонку допомогти з турпоїздками в Чорнобильську зону

162
Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога просить генерального прокурора Віктора Пшонку сприяння та підтримки у відновленні пізнавальних поїздок у Чорнобильську зону.
Мова про це йде у відповідному листі Балоги, відправленому генпрокурору, повідомляє прес-служба МНС.
Міністр нагадав, що наказом відомства від 18.02.2011 №159 було затверджено порядок відвідування громадянами України, іноземними делегаціями та іноземцями зони відчуження і зони обов'язкового відселення. Він був узгоджений з Міністерством охорони здоров'я України, Державною інспекцією ядерного регулювання, Службою безпеки України та Міністерством закордонних справ. Мін'юст перевірив цей порядок на відповідність чинному законодавству України, і за результатами експертизи було прийнято рішення про державну реєстрацію даного акту.
Разом з тим, Генеральна прокуратура 10 травня внесла протест на порядок як такий, що, на її думку, не відповідає чинному законодавству. МНС, розглянувши цей протест і не погодившись з висновками Генпрокуратури України, мотивовано відхилило протест, оскільки вважає, що при оформленні порядку були дотримані норми Конституції і законів України.
6 червня Генпрокуратура подала адміністративний позов до Окружного адміністративного суду Києва щодо визнання протиправним і скасування зазначеного порядку. Таким чином, було припинено дію порядку. "Виникла ситуація, яка унеможливлює реалізацію гарантованого законами України права на відвідування з пізнавальною метою ядерних установок і об'єктів, призначених для поводження з радіоактивними відходами, а також права на доступ до інформації. Ці обставини викликали негативний резонанс у суспільстві та завдають шкоди іміджу держави" , - зазначає Балога в листі.
Він просить з урахуванням суспільної значущості порушених питань, а також обґрунтованості позиції МНС, сприяння та підтримки Генпрокуратури у вирішенні ситуації, що склалася.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас