МЕА введе на ринок 60 млн барелів нафти зі стратегічних запасів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕА введе на ринок 60 млн барелів нафти зі стратегічних запасів

Енергетика
255
У Міжнародному енергетичному агентстві в четвер повідомили, що в наступні 30 днів із стратегічних запасів буде задіяно 60 млн барелів нафти, щоб компенсувати нестачу її експорту з Лівії, де йде громадянська війна. Ця заява спровокувала падіння цін на "чорне золото".
Країни МЕА будуть поставляти на ринок 2 млн барелів нафти щодня, щоб компенсувати її брак, поки на світовий ринок не надійде додаткова нафта, видобуток якої запланований в країнах-постачальниках.
Це спрямовано на те, щоб задовольнити зростаючий попит на нафту в літній період у зв'язку зі збільшенням споживання бензину в США і зростанням попиту в Китаї. В останні дні ціни на нафту знижуються, проте споживачі побоюються браку пропозиції пізніше цього літа.
Саудівська Аравія вже пообіцяла збільшити нафтовидобуток на 1 млн барелів у цьому місяці. У МЕА схвалюють рішення королівства, проте аналітики уважно стежать за запасами в останні місяці, відтоді як раніше цього року ринок втратив поставок нафти з Лівії.
"Я очікую, що це рішення допоможе забезпечити достатній рівень пропозиції на ринку і надасть підтримку світовій економіці", - заявив директор МЕА Нобуо Танака.
Це лише третій випадок за всю історію, коли МЕА задіє нафту зі стратегічних запасів. Раніше ці запаси використовувалися під час першої війни в Перській затоці і після урагану Катріна.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас