Європарламент схвалив кандидатуру Драгі на пост глави ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент схвалив кандидатуру Драгі на пост глави ЄЦБ

156
Європарламент схвалив нинішнього главу Центробанку Італії Маріо Драгі на посту майбутнього глави Європейського центробанку, тепер саміт глав держав ЄС 23-24 червня має прийняти остаточне рішення, свідчить повідомлення ЄП. Ринок не сумнівається в тому, що наступним главою фінрегулятора єврозони буде саме Драгі.
У середині червня комітет з економічних та монетарних питань рекомендував Європарламенту схвалити кандидатуру Драгі. До цього з його кандидатурою погодилися міністри фінансів єврозони (Єврогрупа), міністри економіки та фінансів ЄС (Екофін) і рада управляючих ЄЦБ. Голосування на Саміті ЄС має пройти лише серед країн - учасниць єврозони.
Нинішній президент ЄЦБ Жан-Клод Тріше покине свій пост у жовтні поточного року. Драгы - єдиний кандидат на заміщення Тріше. Сам Драгі заявив, що, змінюючи Тріше, він має намір продовжити проведену їм політику.
Драгі народився в Римі в 1947 році. Тут він вивчав економіку, в США захистив дисертацію, потім працював у Флоренції завідувачем кафедрою економіки і грошової політики. З 2004-го по 2005 рік був керуючим директором і віце-президентом Goldman Sachs International в Лондоні. З 29 грудня 2005 Драгі - керівник Центробанку Італії. Як глава національного регулятора він також є членом ради ЄЦБ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас