Інвестори пророкують Греції дефолт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори пророкують Греції дефолт

Казна та Політика
702
Голова найбільшого в світі інвестиційного фонду Pacific Investment Management Co (PIMCO) Мохаммед Ель Еріан вважає, що Греція та інші європейські економіки оголосять дефолт, щоб вирішити боргові проблеми.
"У найближчі три роки ми будемо спостерігати, як різні економіки намагаються вирішити різні проблеми. Для європейських економік, зокрема для Греції, це рішення прийде через дефолт", - цитує Ель Еріан Reuters.
Ель Еріан проте не назвав, які ще економіки він мав на увазі, крім Греції.
Глава PIMCO і до цього вже говорив, що Грецію очікує дефолт, а Європа ризикує витратити гроші на вітер, інвестуючи мільярди доларів у потопаючу економіку.
"Нічого не було зроблено для збільшення зростання, - сказав Ель Еріан. - Жоден грецький показник не говорить про зміцнення. Вони бояться, що реструктуризація зачепить європейські банки".
Він також додав, що сумнівається, що дефолт Греції може спровокувати чергову світову фінансову кризу.
"Ірландія, Португалія, Італія та Іспанія мають бути теж залучені. Сама Греція занадто мала з точки зору економічного впливу", - сказав Ель Еріан.
PIMCO розташована в Каліфорнії і є найбільшою в світі інвестиційною компанією, загальна вартість активів якої становить приблизно 1,3 трильйона доларів.
Орасіо Валейрас, головний інвестиційний директор іншого фонду - Allianz Global Investors Capital, вважає, що Ірландія і Португалія, країни, також отримали фінансову допомогу під час боргової кризи, будуть змушені реструктурувати борги.
"Ми не будемо інвестувати в Грецію, Ірландію, Іспанію або Португалію", - сказав Валейоас, додавши, що дефолт Греції "неминучий".
Борги інших розвинених економік також значно зросли з моменту початку світової кризи, надавши вплив на рішення інвесторів.
Глава управління інвестиційним портфелем PIMCO в Японії Томо Масанао повідомив раніше цього місяця, що фонд скоротив інвестиції в японські та американські боргові папери, переключившись на більш привабливі держоблігації Австралії, Канади, Бразилії та Мексики.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас