Уряд затвердив план продажу енергокомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд затвердив план продажу енергокомпаній

Казна та Політика
193
Український уряд затвердив план розміщення акцій запланованих до продажу в цьому році двох енергогенеруючих і дев'яти енергопостачальних компаній, повідомив глава Фонду держмайна Олександр Рябченко.
"Рішення прийнято, мова йде про 11 енергокомпаній, які виставляються на продаж", - сказав він, не уточнивши подробиць.
При цьому Рябченко також нагадав, що перед тим як будуть опубліковані оголошення про приватизацію енергооб'єктів, уряд ще має затвердити умови їх приватизації.
Нагадаємо, що Кабмін своїм розпорядженням №310 від 11 квітня поточного року затвердив держпакети акцій енергокомпаній, які підлягають приватизації в 2011 році. Планується, зокрема, продаж 25% Дніпроенерго і 45,1% Західенерго.
Крім того, продажу підлягають 25% акцій Київенерго, 45% Крименерго, по 50% акцій Вінниця-, Дніпро-, Закарпаттяобленерго, 40,06% в Донецькобленерго, 25,99% у Тернопільобленерго, 45% Чернівціобленерго, 21% Черкасиобленерго разом із 25%-м пакетом акцій цього підприємства, що належить підконтрольному державі ЗАТ УкрЕСКО.
Зазначимо, що державі в даний час належить 70,1034% акцій Західенерго, по 50% +1 акція Дніпроенерго і Київенерго, по 75% акцій Вінницяобленерго, Дніпрообленерго, Закарпаттяобленерго, по 70% акцій Крименерго і Чернівціобленерго, 65,06% акцій Донецькобленерго, 50,99% акцій Тернопільобленерго і 46% акцій Черкасиобленерго.
Як повідомлялося, уряд вже ухвалив рішення про передачу ФДМ держпакетів акцій 11 енергокомпаній зі статутного капіталу Національної акціонерної компанії Енергетична компанія України для їх реалізації в поточному році. Фонд розраховує в 2011 році виручити 6 млрд грн від продажу держпакетів акцій 11 енергокомпаній.
Нагадаємо, що, на думку експертів, найбільш очевидними покупцями українських теплогенераторів є інвестори з сильним державним лобі: на першу хвилю приватизації претендують Дніпроенерго та Західенерго, а головним претендентом на придбання - ДПЕК, що вже має оперативний контроль над генераторами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас