ЄС зробить економію енергії обов'язковою для країн-членів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС зробить економію енергії обов'язковою для країн-членів

Енергетика
134
Для Євросоюзу, який є залежним від поставок енергії і дорого її оплачує, енергозберігаючі технології мають вирішальне значення, заявив у середу член Єврокомісії з енергетики Гюнтер Еттінгер.
"Сьогодні ми звертаємося до надзвичайно важливої сфери, щодо якої повинні прийняти знакове рішення. Мова йде про проект директиви про енергетичну ефективність", - повідомив Еттінгер на брифінгу в Брюсселі, коментуючи дискусію, що відбулася на засіданні Єврокомісії.
Він нагадав, що в економічній "Стратегії 2020" Європейського союзу енергетична ефективність значиться серед найважливіших завдань європейської економіки.
За словами єврокомісара, при нинішніх зусиллях в цій галузі Євросоюз підійде до 2020 року з 9-10% економії, але ніяк не оголошеними 20%. Щоб виконати цей план, необхідно прийняти законодавчі зобов'язуючі заходи, які наказували б країнам ЄС виконання мінімальних норм економії.
Цей проект передбачається розділити на два періоди - добровільний, включаючи 2013-й рік, і період обов'язковий, починаючи з 2014 року.
На ринку енергії економія так само необхідна, як і на будь-якому іншому, зазначив Еттінгер. У реалізації проекту лідируючу роль має зіграти державний сектор, який має у своєму розпорядженні величезну кількість будівель громадського призначення.
При їх оновленні або ремонтах треба займатися не тільки фарбуванням та іншими традиційними роботами, але і заходами, спрямованими на економію енергії.
В даний час статистика економії показує близько 1,5% на рік. Щоб досягти поставлених цілей, заявив європейський комісар, необхідно забезпечити 3% економії на рік.
Можливі багато заходів у різних сферах, але пріоритетним буде оновлення державних будівель: казарм, шкіл, лікарень, виставкових центрів і т.д. У плани реконструкцій і ремонтів тепер повинні включатися елементи енергетичної ефективності.
Еттінгер не сумнівається, що проект легко подолає стадію обговорень та погоджень і стане законодавчим актом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас