Росія припинить поставки електроенергії в Білорусію у зв'язку зі зривом погашення заборгованості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія припинить поставки електроенергії в Білорусію у зв'язку зі зривом погашення заборгованості

Енергетика
358
ВАТ "Інтер РАО ЄЕС" 22 червня може припинити поставки електроенергії в Білорусію у зв'язку зі зривом погашення заборгованості білоруською стороною, повідомили РБК в прес-службі "Інтер РАО".
"О 00:00 мск 22 червня припинимо поставки до повного погашення заборгованості", - зазначив представник "Інтер РАО".
17 червня глава "Інтер РАО" Борис Ковальчук говорив, що компанія може повністю припинити поставки електроенергії в Білорусію в разі непогашення заборгованості. "Інтер РАО" вже отримало перші 600 млн руб. в рахунок погашення боргу за березень 2011 р. ще залишилося 600 млн руб. - За квітень, і "підходить заборгованість за травень". У протоколі, підписаному з "Беленерго", допускається можливість повного припинення поставок у разі несплати. "У нас є штрафи і пені. Всі санкції передбачені. Але ми проявляємо конструктивну позицію і поки говоримо тільки про суму основного боргу", - сказав Ковальчук.
За словами представника "Інтер РАО", Білорусія мала сплатити другий транш не пізніше 20 червня. "Оплата не надійшла. Натомість глава "Бєленерго" Олексій Ширма надіслав лист про труднощі зі здійсненням платежу в рублях", - зазначив співрозмовник.
У зв'язку з боргом білоруської сторони за постачання електроенергії в республіку в розмірі 1,5 млрд руб. "Інтер РАО" 9 червня ц.р. вдвічі знизило поставки електроенергії в Білорусію. Поновлення поставок відбулося 13 червня 2011 "Інтер РАО" і "Біленерго" підписали графік погашення заборгованості, що передбачає виплату трьома траншами до 5 липня ц.р.
Поставки російської електроенергії до Білорусі почалися в лютому поточного року. У 2011 р. Мінськ має намір імпортувати з Росії 3 млрд кВт/год електроенергії за контрактом з "Інтер РАО ЄЕС". Загальне споживання електроенергії в республіці в 2010 р. склало 37,46 млрд кВт/год, при цьому джерелами "Біленерго" було вироблено 32,3 млрд кВт/год, блок-станціями - 2,26 млрд кВт/год.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас