Ринок землі потрібно вводити не раніше 2013 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок землі потрібно вводити не раніше 2013 р.

Аграрний ринок
419
Скасування мораторію на продаж землі та відкриття ринку сільськогосподарських земель уже з 1 січня 2012 року "категорично" не допустимо, вважає народний депутат України, заступник голови політради партії "Наша України" Віктор Матчук.
Як повідомила прес-служба депутата, партія "Наша Україна" є "переконаним прихильником ринку землі".
Однак, Матчук вважає, з цим треба почекати, мінімум, хоча б до 2013 року, оскільки до впровадження ринку землі держава зобов'язана провести серед людей серйозну роз'яснювальну роботу.
"По-перше, до цього часу ще навіть не внесений до Верховної Ради закон про ринок землі. Його ще ніхто не бачив, його ще ніхто не читав, його ще ніхто не обговорював, а ми вже говоримо, що за цим законом ми почнемо торгувати землею з 1 січня", - цитує прес-служба Матчука, який пояснює причини необхідності відкласти питання введення ринку землі.
На його думку, ще одна проблема полягає в тому, що досі не проведена нормативно-грошова оцінка землі, на що буде потрібно набагато більше часу, ніж півроку.
"Люди повинні зрозуміти, що право продавати землю не означає обов'язок це робити. Українці отримають право розпоряджатися власною землею різними способами - вони зможуть здати її в оренду, в заставу в банк, обробляти землю самостійно або з іншими власниками. Схвалення закону аж ніяк не означає, що всю землю відразу треба продавати. Потрібен час, щоб держава змогла це все людям роз'яснити. За неї цього більше ніхто не зробить", - підкреслив депутат.
Як повідомлялося з посиланням на президента України Віктора Януковича, ринок землі в Україні почне діяти з 2012 року.
В Україні наразі діє заборона на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до схвалення законів про державний земельний кадастр та ринок землі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас