Prada заробила 2,1 мільярда дол. на IPO у Гонконгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Prada заробила 2,1 мільярда дол. на IPO у Гонконгу

Фондовий ринок
249
Італійський дім мод Prada SpA заробив $ 2,1 мільярда в результаті розміщення своїх акцій в Гонконгу.
Сума залучення виявилася приблизно на 20% нижчою, ніж очікувалося, через волатильність на фондових ринках і слабке розміщення виробника модних аксесуарів Samsonite International, пише Рейтер.
"Фондовий ринок живе своїм життям і може абсолютно не залежати від того, що відбувається на ринках розкоші", - зазначила глава відділу аналітики споживчого ринку Mirae Asset Селіна Сіа.
"Попит на розкіш не потребує коментарів і пояснює розміщення таких компаній як Samsonite і Prada в Гонконгу, але ми говоримо про те, що в ці дні ринок досить волатильним".
Розміщення покликане залучити кошти на розширення і модернізацію операцій Prada на швидко зростаючому ринку розкоші Азіатсько-Тихоокеанського регіону.
Prada на 95% належить родині виконавчого директора фірми Патріціо Бертелії і його дружини дизайнера Міучча Прада. Фірма три рази за останні 10 років планувала розміщення і три рази відкладала його.
Компанія ставить на те, що бум попиту на розкіш у Китаї залучить інвесторів до IPO, яке стане першим первинним розміщенням італійської компанії в Гонконгу. Китай споживатиме 20% світового виробництва розкоші до 2015 року, прогнозує консультаційна компанія McKinsey&Co.
Чистий прибуток модного дому за минулий фінансовий рік (завершився 31 січня) склав 254 млн євро. Минулого тижня компанія оголосила, що за підсумками першого півріччя (1 лютого - 31 липня) планує отримати щонайменше 150,7 млн чистого прибутку.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас