Порошенко: питання земельної реформи перезріло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: питання земельної реформи перезріло

Аграрний ринок
228
Голова Ради Національного банку України Петро Порошенко вважає, що питання земельної реформи на сьогоднішній день перезріло.
Про це Порошенко сказав сьогодні журналістам у Вінницькій області.
"Я думаю, що питання земельної реформи сьогодні перезріло, оскільки земельна реформа - це не продаж землі. Земельна реформа - це забезпечення ефективного використання земельних ресурсів всієї України", - вважає він.
Порошенко переконаний, що землі, які не засівають, повинні вилучатися. "Якщо сьогодні земельні ресурси не використовуються, не засіяні, не забезпечують належного рівня технологій, винищують родючість земель, то в результаті земельної реформи ми повинні забезпечити, щоб ці землі могли вилучатися", - вважає він.
На думку Порошенка, земельна реформа повинна покращити рівень життя людей на селі.
"Земельна реформа - це рівень життя людини на селі, бо сьогодні це найбільш знедолена людина. Він має обмежені по відношенню до жителів міста можливості користуватися закладами культури, медичними закладами, освіти, гірші дороги, нижча зарплата. А це наш з вами громадянин. І земельна реформа повинна призвести до того, щоб збільшити відрахування в сільський бюджет, який сьогодні просто фізично не має грошей. І в результаті реєстрового збору, в результаті перерозподілу податків житель села повинен мати реальні ресурси для розвитку інфраструктури села", - сказав він.
Також, на думку Порошенка, в рамках земельної реформи повинні створюватися нові робочі місця для селян, які звільняються у зв'язку з підвищенням продуктивності праці на селі.
"Я думаю, якщо ми розглядаємо саме під цим кутом зору земельну реформу, то Верховна Рада вже давно вже заборгувала українському селянинові і закон про вартісну оцінку землі, і закон про земельний кадастр", - сказав Порошенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас