Україна підтвердила членство в Кіотській конвенції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підтвердила членство в Кіотській конвенції

Казна та Політика
385
Цього тижня в Брюсселі голова Держмитслужби Ігор Калетник зустрівся з генсекретарем Всесвітньої митної організації і офіційно вручив йому ратифікаційну грамоту про приєднання України до Міжнародної конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур. Нагадаємо, в лютому Верховна рада схвалила приєднання України до Кіотської конвенції.
Передача ратифікаційної грамоти - протокольна формальність, яка остаточно засвідчує право України на повноправне членство в Кіотській конвенції. Нею, зокрема, передбачені спрощення митних процедур між країнами-учасницями, інформаційний обмін та проведення спільних операцій на кордоні. Конвенція також передбачає дієві заходи зі спрощення процедур торгівлі та ефективного контролю.
"Сьогоднішня наша зустріч підтвердила, що Митна служба врахувала пропозиції, зауваження та рекомендації Всесвітньої митної організації. Ми їх врахуємо і адаптуємо під українське законодавство", - зазначив Калетник.
"Я здивований і задоволений тими перетвореннями, які відбуваються в Митній службі України, а також темпами їх впровадження. Ратифікувавши угоду про приєднання до Кіотської конвенції, Україна зробила великий крок у напрямку поліпшення інвестиційного клімату", - вважає Куніо Мікурія, генеральний секретар Всесвітньої митної організації.
У рамках візиту до Брюсселя відбулася зустріч керівництва Держмитслужби з представниками бізнесу європейського регіону і Європейської бізнес-асоціації. У форматі "круглого столу" сторони дали оцінку роботі відомства, а також обговорили перспективи подальшого розвитку та реформування митної служби України.
"Системні перетворення, які відбулися, зробили митні процедури більш зрозумілими для підприємців. Це невід'ємна частина економічної кооперації. Останнім часом значно зменшилась кількість проблемних питань у взаємодії української митниці і європейського бізнесу", - розповідає Антоніс Кастріссіанакіс, директор директорату "В" Європейської комісії з оподаткування та митного союзу.
Зокрема, позитивну оцінку ЄБА також отримали плани митниці з впровадження електронного декларування та дерегуляції в пунктах пропуску.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас