Колишній мер Алушти отримав два роки умовно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній мер Алушти отримав два роки умовно

Кримінал
422
Ялтинський міський суд засудив колишнього мера Алушти Володимира Щербину до двох років обмеження волі з відстрочкою виконання покарання.
Нагадаємо, 8 жовтня 2010 року мер був затриманий у своєму робочому кабінеті співробітниками Управління з боротьби з економічними злочинами Головного управління МВС в Автономній республіці Крим в рамках кримінальної справи, порушеної за ч. 1 ст. 365 КК ("перевищення влади або службових повноважень"; передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років) за підозрою в підробці рішення міськради.
У ході слідства прокуратура Криму порушила відносно Володимира Щербини справи за ч. 1 ст. 351 і ч. 1 ст. 364 КК ("перешкоджання діяльності депутата місцевої ради", позбавлення волі строком до шести місяців або обмеження волі до трьох років; "зловживання службовим становищем", позбавлення або обмеження волі до п'яти років) і об'єднала їх в одне провадження. У січні цього року справи були направлені до Ялтинського міського суду.
У ході судового засідання, яке відбулося увечері 14 червня, державний обвинувач зажадав засудити Володимира Щербину до чотирьох років ув'язнення. В свою чергу адвокати колишнього мера стверджували, що кримінальні справи щодо їх підзахисного сфабриковані.
Суд виправдав Володимира Щербину в частині обвинувачення в підробці рішення міської ради. Однак за перешкоджання діяльності депутата міськради та зловживання службовим становищем суд засудив його до двох років обмеження волі з відстрочкою виконання. Після оголошення судового рішення Володимир Щербина, який перебував під вартою вісім місяців, був звільнений. Адвокати колишнього мера мають намір оскаржити вирок.
"Володимир Щербина повинен бути виправданий в повному обсязі", - заявила адвокат Олена Канчо. А прес-секретар прокуратури Криму Наталя Бояркіна сказала, що питання про оскарження ще не вирішене.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас