Висока інфляція у Великобританії буде тимчасовою, ставку підвищувати не варто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Висока інфляція у Великобританії буде тимчасовою, ставку підвищувати не варто

Казна та Політика
113
Банк Англії повинен зберігати базову відсоткову ставку біля рекордного мінімуму, оскільки слабке зростання заробітної плати та грошової маси у Великобританії сигналізує, що нинішнє перевищення таргетованого рівня інфляції в країні буде тимчасовим, вважає глава британського ЦБ Мервін Кінг.
"Стримані темпи підвищення середньої заробітної плати, а також на подив (деякі навіть можуть сказати шокуюче) низькі темпи зростання грошової маси дають нам сильні сигнали про те, що інфляція зменшить темпи і повернеться до необхідного рівня", - цитує виступ М. Кінга агентство Bloomberg.
Разом з тим підвищення відсоткової ставки означало б послаблення відновлення економіки або навіть скорочення ВВП, вважає глава Банку Англії. У якийсь момент часу вартість кредитування повинна бути нормалізована, але поки що неможливо сказати, коли це відбудеться, додав він.
Темпи зростання споживчих цін у Великобританії в травні 2011 року залишилися на рівні 4,5% в річному численні, як і в попередньому місяці.
Минулого тижня Банк Англії залишив базову відсоткову ставку на мінімальному за багатовікову історію існування банку рівні в 0,5% річних, в черговий раз давши зрозуміти, що побоювання настання другої хвилі рецесії є значно більш істотними, ніж занепокоєння щодо зростання цін < / p>
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас