Євросоюз не планує вводити санкції проти України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз не планує вводити санкції проти України

Казна та Політика
246
Європейський Союз не планує вводити жодних санкцій стосовно української влади за порушення демократичних стандартів, однак очікує на поліпшення в цій сфері.
Про це кореспонденту УНІАН у Польщі сказав депутат Європейського парламенту Павло Залевський, який представляє у вищому законодавчому органі Євросоюзу Польщу.
"Не йдеться про санкції. Ніхто серйозний цього не уявляв: ні Європейська комісія, ні Рада, ні Європейський парламент", - сказав він.
Депутат зазначив, що першочерговим завданнями європейці бачать завершення переговорів у питанні створення зони вільної торгівлі та підписання договору про Асоціацію з Україною.
"Всі наполягають на тому, щоб вона була підписана: це не тільки зменшення митних ставок, але також перенесення європейських стандартів в Україну. Ми вважаємо, що це також перенесеться на політичні стандарти", - сказав депутат.
Залевський назвав загальноєвропейською практикою ситуацію, коли влада не обмежує можливості виїзду за кордон особи, проти якої ведеться розслідування, якщо немає загрози втечі.
Він висловив сподівання, що українська влада зніме обмеження на виїзд з України екс-голови українського уряду Юлії Тимошенко, зауваживши, що вона своєю поведінкою підтвердила, що не намагається втекти від переслідування за кордон.
"Це справа стандартів, на виконання яких ми чекаємо", - сказав євродепутат.
Як повідомляв УНІАН, депутат Європарламенту від Чехії Зузана Ройтова висловила думку, що Європейський Союз може застосувати санкції проти України за порушення демократичних стандартів у державі.
"Методи, якими ведеться розслідування нібито якихось порушень закону проти колишнього українського прем'єра та інших політиків, робить цілком недостовірним українське право, поліцію і сучасну владу. Ці методи переслідувань були в арсеналі тоталітарного комуністичного режиму в минулому столітті", - зазначила Ройтова.
"Якщо в Україні ситуація не зміниться, потрібно зважити застосування санкцій за порушення міжнародного права", - закликала вона.
Українські опозиційні депутати закликали Євросоюз заборонити в'їзд на територію європейських держав українським чиновникам, які беруть участь у переслідуваннях опозиціонерів і підозрюються в корупції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас