Експерт: Янукович благословив головну реформу Тігіпка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Янукович благословив головну реформу Тігіпка

Казна та Політика
1576
Україна не зможе уникнути проведення пенсійної реформи. Про це сказав голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, коментуючи заяву президента Віктора Януковича про те, що реформа має бути прийнята до завершення сесії, пише Gazeta.ua.
"Якщо зі змінами зволікати далі, то об'єктивно виникне проблема накладення пенсійної реформи на виборчу кампанію. Через пенсійну реформу проходили більшість пострадянських країн і практично всі центральноєвропейські країни, і нам цього не уникнути. Лише питання в тому, коли вона буде прийнята", - підкреслив експерт.
Характеризуючи законопроект про пенсійну реформу, Фесенко відзначив, що уряд пропонує м'який варіант підвищення пенсійного віку. "Людина буде сама вирішувати, коли йти на пенсію... Є певні компенсації для тих, хто пізніше йтиме на пенсію", - сказав Фесенко.
При цьому експерт переконаний, що законопроект про пенсійну реформу треба прийняти в першому читанні вже на поточній сесії Верховної ради. "Інакше багато соціальних реформ доведеться відкласти, і мені здається, що перенесення реформи штовхатиме уряд в безвихідь", - резюмував Фесенко.
Нагадаємо, що за даними ЗМІ, президент Віктор Янукович вимагає від депутатського корпусу до кінця поточної сесії ухвалити законопроект про пенсійну реформу.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас