Вчені знайшли ще один прототип Офелії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені знайшли ще один прототип Офелії

120
Дослідники з Оксфордського університету (Велика Британія) знайшли натяк на те, що історія Офелії була натхненна смертю близької родички Вільяма Шекспіра.
У звітах коронерів про нещасні випадки з летальним результатом часів тюдорівської Англії виявлений ​​запис про те, що Джейн Шакспір ​​потонула у віці двох з половиною років, збираючи златоцвіт в 32 км від Стратфорда-на-Ейвоні, рідного міста драматурга, повідомляє compulenta. ru.
У 1569 році, коли сталася трагедія, Шекспіру було п'ять років. Дослідники не виключають, що діти могли дружити. Також він припустили, що в голові поета могло залишитися якесь відлуння цієї історії - можливо, випадково почутої в дитинстві від батьків, гостей, сусідів, родичів.
Як відомо, у п'єсах Шекспіра виявлена ​​величезна кількість деталей, почерпнутих з літературних джерел, пліток і подробиць побутового життя.
Офелія - ​​персонаж трагедії Вільяма Шекспіра "Гамлет, принц данський". Молода дворянка, дочка Полонія, сестра Лаерта і кохана Гамлета. У п'єсі дівчина сходить з розуму і тоне в річці, впавши туди разом з квітами, якими вона прикрашала гілки дерева.
Також можливим історичним прототипом Офелії називають Катаріну Гамнет, дівчину, що впала в річку Ейвон і загибла в грудні 1579 року. Хоча було встановлено, що вона втратила рівновагу і впала, несучи важкі відра, ходили чутки, що причиною смерті була нещасна любов, яка призвела до самогубства. Можливо Шекспір, якому на момент її смерті було 16 років, згадав цей випадок, створюючи образ Офелії.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас