До весни 2012 року в Японії можуть зупинити всі ядерні реактори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До весни 2012 року в Японії можуть зупинити всі ядерні реактори

Енергетика
362
До квітня наступного року в Японії можуть зупинитися все її 54 енергетичні ядерні реактори. Проти їх роботи виступають органи місцевого самоврядування, на території яких розміщені ці АЕС.
Після землетрусу і цунамі 11 березня в Японії, окрім аварійної АЕС "Фукусіма-1", було зупинено ще декілька атомних станцій, передає Газета.ру. Одночасно декілька реакторів також вивели з роботи і поставили на планові технічні перевірки. Через це зараз в країні працюють лише 19 з 54 атомних енергетичних установок.
В Японії реактори на технічну перевірку ставлять кожні 13 місяців. Навіть при отриманні дозволу від урядового контрольного органу такі установки знов запускають в роботу лише з відома органу місцевого самоврядування, на території якого вони розташовані. Проте після аварії на "Фукусімі-1" подібні санкції поки жодного разу не видавалися.
Якщо в результаті в квітні наступного року буде зупинений на перевірку останній з діючих реакторів, а установки, що пройшли техогляд, так і не будуть запущені, це додатково коштуватиме країні майже 40 млрд. дол., які доведеться направити на закупівлю мазуту і природного газу для теплових станцій.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас