Путін: Всі питання вступу РФ як члена Митного союзу до СОТ зняті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Всі питання вступу РФ як члена Митного союзу до СОТ зняті

288
Російський прем'єр Володимир Путін заявляє, що всі питання вступу Росії як члена Митного союзу до СОТ зняті.
"Як ви знаєте, під час переговорного процесу всі складні, часом спірні питання на двосторонній основі зняті. Вони вирішені, у тому числі і питання, пов'язані зі вступом Росії до Митного союзу. Там теж було немало питань, але і вони всі погоджені і внесені відповідні корективи", - сказав він.
При цьому Путін сказав, що зараз йде завершальний етап узгодження позицій в рамках багатосторонньої робочої групи щодо приєднання Росії до СОТ.
В той же час, російський прем'єр відзначив, що вступ Росії до СОТ не означає автоматичного, повного відкриття внутрішніх ринків перед іноземними товарами.
"Чутливі позиції, безумовно, будуть захищені вищими ставками митного тарифу. Ми діятимемо при цьому в суворій відповідності з правилами самої СОТ", - сказав він.
Крім того, Путін підкреслив, що Росія повною мірою збереже можливість використання всіх інструментів підтримки російських товаровиробників. У тому числі спеціальні захисні антидемпінгові і компенсаційні заходи, до яких вдаються країни СОТ.
"Це загальноприйнята практика, і до неї часто вдаються країни-члени СОТ для захисту своїх національних ринків", - сказав він.
Тим часом, прем'єр підкреслив, що Росія отримає доступ до відпрацьованого, відлагодженого механізму СОТ щодо вирішення торговельних суперечок. Це дозволить відстоювати російські торговельно-економічні інтереси на якісно новій основі, додав він.
"Зараз російські компанії-експортери дуже часто стикаються з недобросовісною конкуренцією на зовнішніх ринках. За приблизними підрахунками, втрати наших компаній від такої практики оцінюються приблизно в $2,5 млрд. Зрозуміло, приєднання до СОТ поліпшить доступ наших товарів - традиційних товарів і товарів високотехнологічного експорту, який у нас збільшувався з року в рік, - на зовнішні ринки", - сказав він.
Нагадаємо, що Росія почала переговори про вступ до СОТ в 1995 році. Україна стала повноправним 152-м членом Світової організації торгівлі 16 травня 2008 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас