Азаров доручив Міненерго вивчити аналогічні до українських газові угоди Росії з іншими країнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров доручив Міненерго вивчити аналогічні до українських газові угоди Росії з іншими країнами

Енергетика
299
Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості вивчити аналогічні до українських газові угоди, підписані Росією з іншими країнами.
Про це він сказав, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.
"Вперше Росія погодилася як порівняльну базу розглянути умови поставок і ціноутворення російського газу в інші європейські країни. Тому я доручаю Міністерству енергетики та вугілля і нашої переговорної групи ретельно проаналізувати аналогічні умови "Газпрому" з іншими країнами і переконливо довести, що умови контракту для України є найгіршими", - сказав Азаров.
Він підкреслив, що Україна в переговорах з Росією щодо перегляду газових угод повинна спиратися виключно на аргументи.
"Наша сила в цих переговорах - це сила аргументів, тому вони повинні бути бездоганними", - сказав Азаров.
Прем'єр впевнений у позитивному результаті переговорів з Росією, оскільки це вигідно не тільки Україні, але і самій Росії.
"Ми впевнені в позитивному результаті переговорів, тому що це буде означати вигоду не однієї зі сторін, а взаємний виграш", - заявив Азаров.
При цьому прем'єр вважає головним результатом переговорів з російською стороною, які пройшли в Москві 7 червня, то, що українська аргументація була почута.
Як повідомляло агентство, прем'єр Росії Володимир Путін вважає, що газові угоди між Україною і Росією відбивають інтереси обох країн.
Азаров у ході засідання україно-російського міжурядового комітету з економічного співробітництва 7 червня заявив, що вважає газові угоди України та Росії обтяжливими для української економіки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас