Google покидає Казахстан через заборону влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google покидає Казахстан через заборону влади

569
Корпорація Google заявила про закриття казахської версії порталу через законодавчі обмеження, введені місцевою владою. Про це йдеться в офіційному блогу компанії.
Віднині при введенні в рядок браузера адреси google.kz, система автоматично переадресує користувача на головну сторінку Google.com, перекладену казахською мовою, передає Лента.ру.
"Місяць тому Казахський центр мережевої інформації повідомив нас про наказ Міністерства зв'язку і інформації Республіки Казахстану, згідно з яким всі доменні імена в зоні .kz, такі, як google.kz, мають бути розміщені на серверному обладнанні, фізично розташованому на території країни, - йдеться в повідомленні Google. - Ця вимога означає, що Google буде змушений перенаправляти всі пошукові запити з google.kz на сервери, що розміщені в Казахстані. (В даний момент наша система автоматично обробляє пошукові запити на будь-якому домені по найшвидшому шляху)".
Google також відзначила, що у зв'язку з відмовою від роботи безпосередньо через google.kz, якість обслуговування користувачів дещо знизиться, оскільки пошукова видача не буде зумовлюватися локальною специфікою.
Старший віце-президент Google Біл Каран, ім'ям якого підписано повідомлення, додав, що "подібні заходи, що змушують інтернет-компанії робити нелегкий вибір між перешкодою розвитку вільного Інтернету і зниженням якості сервісів, завдають шкоди користувачам".
3 червня 2011 року право на вільний доступ до інтернету було закріплене ООН як одне з базових прав людини.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас