Moody's: На Білорусь очікують труднощі з переорієнтування поточних зовнішніх боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: На Білорусь очікують труднощі з переорієнтування поточних зовнішніх боргів

Казна та Політика
273
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service випустило щорічний рейтинговий звіт про Білорусь, повідомляє РБК.
"Кредитний рейтинг країни на рівні В2 відображає думку аналітиків, що найближчим часом на країну очікують проломи в платіжному балансі, а також труднощі в середньостроковій перспективі з переорієнтування поточних зовнішніх боргів, взятих на фінансування внутрішніх потреб", - йдеться в повідомленні.
Агентство дає "негативний" прогноз для рейтингів Білорусі, оскільки зовнішні борги збільшуються знеціненням внутрішньої валюти, а також зниженням темпів зростання економіки. Згідно з очікуваннями аналітиків, дефіцит по поточних операціях у Білорусі впаде з 8,8 млрд дол в 2010 р. до 6,7 млрд дол в 2011 р. Але навіть тоді він буде перевищувати існуючий рівень всіх міжнародних резервів, у тому числі золото, на приблизно 3,8 млрд дол, прогнозують в агентстві.
Водночас частина проломів в платіжному балансі можна буде уникнути шляхом отримання кредитів з безлічі дрібних джерел і планованих приватизацій. Проте зовнішня ліквідність в 2011 р. однаково буде зазнавати труднощів, вважають в Moody's.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас