Роботодавці позитивно сприйняли введення єдиного соцвнеску — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботодавці позитивно сприйняли введення єдиного соцвнеску

295
Введення єдиного соціального внеску сприймається роботодавцями в основному позитивно. Про це заявив голова правління Пенсійного фонду України Борис Зайчук.
На підтвердження своїх слів Б.Зайчук навів дані громадського опитування про ефективність дії єдиного внеску, яка працівники ПФУ спільно з представниками Союзу роботодавців Буковини провели нещодавно в Чернівецькій області. Згідно з його результатами, понад 80% респондентів позитивно сприймають таке нововведення.
Як розповів глава правління ПФУ, з початку нинішнього року в Україні страховики замість платежів у чотири соцстрахівські фонд почали платити єдиний внесок.
"Відбулася консолідація в одному органі (ПФУ) таких функцій, як облік платників, збір і облік страхових коштів, контроль за нарахуванням і сплатою єдиного внеску, надання єдиної звітності", - сказав він.
За словами Зайчука, нині в ПФУ створений Державний реєстр страховиків і застрахованих осіб, доступ до якого мають всі фонди соціального страхування. Вдосконалення і посилення контролю за сплатою єдиного внеску, розширення бази для його стягнення позитивно вплинули на стан надходження коштів до всіх без винятку фондів.
"Переконаний, саме завдяки цьому за п'ять місяців власні доходи фондів соціального страхування зросли в середньому на 22,4%", - підкреслив голова правління ПФУ.
Він також повідомив, що за п'ять місяців цього року власні доходи ПФУ збільшилися на 9 711,5 млн грн. в порівнянні з минулим роком.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас