Мінфін США розкритикував місцеві банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США розкритикував місцеві банки

Валюта
253
Американські банки мають прийняти нові, суворіші правила фінансового регулювання на ринку, а не просити конгрес ослабити їх. Про це, як передає ВПС News, заявив міністр фінансів США Тімоті Гейтнер.
Глава американського Мінфіну також розкритикував керівників найбільших банків країни, які підтримують республіканців у їхньому намірі відкласти застосування суворих правил регулювання, прийнятих торік для протидії майбутнім фінансовим кризам.
Як приклад невдалої спроби ослаблення правил регулювання на ринку Гейтнер навів Великобританію. За його словами, з Лондона до кризи намагалися зробити світовий фінансовий центр, переманюючи фінансистів з Нью-Йорка і Франкфурта саме нежорсткими правилами регулювання. В результаті Британія постраждала від кризи чи не більше від всіх країн Європи.
Правила, що посилюють регулювання на ринку США, були прийняті минулого року, коли демократи мали більшість в обох палатах конгресу. Зараз ситуація змінилася - більшість належить вже республіканцям, які прагнуть пом'якшити нові правила.
Про необхідність зміни контролю за ринком деривативів (похідних фінансових інструментів), зарплатами топ-менеджерів і розміром власного капіталу банків провідні країни світу заговорили відразу після кризи, що вибухнула в 2008 році. Тоді збанкрутували відразу декілька банків (у тому числі Lehman Brothers), а частина фінансових організацій була націоналізована владою.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас