Тріше вперше висловився на підтримку плану продовження термінів погашення грецького держборгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше вперше висловився на підтримку плану продовження термінів погашення грецького держборгу

Валюта
237
Глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше вперше дав зрозуміти, що не заперечує проти плану, згідно з яким інвесторам пропонується купувати нові грецькі держоблігації замість тих паперів, що вибувають, повідомляє агентство Bloomberg.
Незважаючи на те, що, загалом і в цілому, Ж.-К.Тріше виступає проти перекладання збитків на плечі приватних кредиторів, він не заперечує проти збереження поточного рівня вкладень в грецькі держпапери, в тому числі за рахунок обміну близьких до терміну погашення облігацій на більш довгі папери.
"Це не дефолт. Таке рішення Європейський центральний банк вважає за доцільне", - заявив Ж.-К.Тріше на конференції в Монреалі.
Разом з тим глава ЄЦБ як і раніше вважає непотрібною і недоречною повну реструктуризацію держборгу Греції, в усякому разі доти, доки Греція реалізує обіцяні реформи.
Ж.-К.Тріше підкреслив, що процес приватизації в Греції повинен здійснюватися професійно і заслуговувати довіри.
У своєму виступі голова ЄЦБ закликав до посилення нагляду за дотриманням правил фінансового регулювання в єврозоні, відзначивши, що поки цих зусиль недостатньо для запобігання майбутнім фінансовим кризам.
Боргова криза в Європі є не кризою єдиної валюти, а "результатом недостатнього контролю над економічною політикою країн-учасниць єврозони", заявив Ж.-К.Тріше
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас