Кредит ЄврАзЕС розміром 3 млрд доларів буде виділений Білорусі на 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредит ЄврАзЕС розміром 3 млрд доларів буде виділений Білорусі на 10 років

Казна та Політика
189
Кредит Антикризового фонду ЄврАзЕС (АКФ) розміром 3 млрд доларів буде виділений Білорусі на 10 років, кошти будуть надходити протягом трьох років шістьма траншами - перший транш у розмірі 800 млн., інші - по 440 млн. Про це йдеться в прес -релізі фонду, опублікованому в понеділок.
"Рада АКФ схвалив під час засідання в Києві у суботу виділення Білорусі протягом трьох років фінансової кредиту обсягом 3 млрд доларів. Кредит надається строком на 10 років і буде виділений шістьма траншами. Перший транш в обсязі 800 млн буде перерахований в найближчі два тижні, після набуття чинності Угоди про надання фінансового кредиту між Євразійським банком розвитку (ЄАБР), як управляє коштами АКФ, і Білоруссю", - говориться в прес-релізі.
Другий і наступні транші розміром 440 млн доларів кожен будуть перераховуватися Білорусі в міру виконання узгоджених заходів програми стабілізації платіжного балансу та підвищення конкурентоспроможності економіки, розробленої урядом країни. "Програма включає заходи зі скорочення емісійного кредитування економіки, посилення бюджетної дисципліни та поповнення міжнародних резервів до економічно безпечного рівня", - наголошується в прес-релізі.
"Відсоткова ставка відображає ціну фондування Росії на міжнародних ринках (на сьогоднішній день - близько 4,1% річних) і буде переглядатися кожні три місяці. Десятирічний термін кредиту включає трирічний пільговий період, протягом якого здійснюється тільки оплата відсотків за кредитом. Погашення основної суми кредиту розпочнеться з другої половини 2014 року", - говориться в повідомленні фонду.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас