Кожен сьомий українець не знає, що таке ломбард — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен сьомий українець не знає, що таке ломбард

Валюта
425
Українці лояльно ставляться до ломбардів, хоча часто не розуміють суті їх роботи. Це показало соціологічне дослідження, проведене Київським міжнародним інститутом соціології
Згідно з опитуванням, близько 12% респондентів наразі є клієнтами того чи іншого ломбарду/мережі ломбардів. Ще близько 28% опитаних віднесли себе до категорії "потенційних користувачів послуг ломбардів". Кредитні програми ломбардів використовуються в основному для розваг і відпочинку, повсякденних витрат, покупок побутової техніки і непередбачених витрат. Потенційні користувачі послуг розглядають можливість позики в ломбарді на розвага і відпочинок, повсякденні витрати, купівлю побутової техніки, непередбачені витрати і лікування.
При цьому рівень поінформованості населення про послуги ломбардів залишається досить низьким. 14% респондентів не змогли відповісти на питання про те, чим займаються подібні фінустанови. Частково обізнані про послуги ломбардів близько 59% опитаних.
У ході опитування не підтвердився міф про те, що більшість людей вважають клієнтів ломбардів представниками маргінальних груп. Всього 16% респондентів вважають, що в ломбарди звертаються наркомани й алкоголіки. Тільки 8% опитаних переконані, що ломбарди потрібні представникам кримінальних кіл.
Опитування дорослого населення у віці 18-65 років проводилося з 23 лютого по 3 березня 2011 року. Методом телефонного інтерв'ю був опитаний 1001 респондент у 61 населеному пункті. Статистична помилка вибірки складає 3,1% без урахування дизайн-ефекту.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас