Глава НБУ порадив уряду взятися за тіньову економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава НБУ порадив уряду взятися за тіньову економіку

Казна та Політика
651
Глава Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов заявив, що уряду України доцільно вжити заходів щодо скорочення тіньового сектора економіки, зростання якого призводить до збільшення обсягу готівкової валюти поза банками.
"Зростаючий попит на валюту поза банками має зовсім іншу природу - це пожвавлення тіньового сектора економіки, який переходить у розрахунках, насамперед з імпортних товарів, на валюту", - сказав він в інтерв'ю газеті "Экономические известия".
"Уряду, можливо, слід звернути увагу на цей процес з точки зору економіки та регулювання діяльності бізнесу, і створити умови для того, щоб ці гроші повернулися в банківський оборот", - додав глава НБУ.
Щодо поточної курсової ситуації Арбузов підкреслив, що курс гривні не утримується Нацбанком, а визначається ринком: НБУ тільки згладжує ситуаційні коливання.
"Ми не можемо стверджувати, що поточні курсові значення - орієнтир на рік. Але те, що курсовий орієнтир в поточному кварталі об'єктивний - це точно", - підкреслив він.
Як повідомлялося, Арбузов заявив, що, за різними оцінками, сьогодні "тільки у населення" в матрацах "зберігається понад 60 мільярдів доларів". За його словами, зіставні суми перебувають в офшорних зонах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас