ДПСУ пропонує встановити єдиний податок для ремісників у межах 1-10% мінімальної зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПСУ пропонує встановити єдиний податок для ремісників у межах 1-10% мінімальної зарплати

Казна та Політика
551
Ставка єдиного податку для підприємців, що займаються ремісництвом і побутовим обслуговуванням населення, повинна становити 1-10% розміру мінімальної заробітної плати, пропонує Державна податкова служба України (ДПСУ).
Як повідомляється на веб-сайті відомства з посиланням на його главу Віталія Захарченка, це нововведення торкнеться тих, хто не має найманих працівників і в кого обсяг доходу від такої діяльності не перевищує 150 мінімальних зарплат на рік (близько 150 тис. грн. )
"Сьогодні робочою групою з реформування спрощеної системи оподаткування доопрацьовується концепція, і ми беремо в цьому активну участь. Дрібні підприємці будуть розділені на категорії, і лояльне ставлення буде до тих, хто займається наданням населенню життєво необхідних побутових послуг", - зазначив В.Захарченко.
Як повідомлялося, при Міністерстві фінансів України створено робочу групу для розробки законопроекту про спрощену систему оподаткування, куди увійшли представники бізнес-асоціацій, міністерств і відомств, декілька народних депутатів.
Робоча група взяла за основу для подальшого розгляду та доопрацювання проект, розроблений громадською організацією "Всеукраїнське об'єднання підприємців малого та середнього бізнесу "Фортеця". Цей проект, зокрема, пропонує встановити ставку єдиного податку для підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування, в залежності від річної виручки, виду діяльності та розміру мінімальної заробітної плати.
Розробку документа планувалося завершити до 15 березня поточного року.
Так, директор департаменту податкової, митної політики, доходів, адміністрування платежів і методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України Микола Чмерук днями зазначив, що в даний час ще тривають консультації з представниками бізнес-асоціацій, зокрема, щодо граничного обсягу доходів, а також щодо врегулювання норми про віднесення на валові витрати, витрат, які мали юрособи у зв'язку з роботою з "спрощенцями"-фізособами, а саме, з пошуку компенсаторів для виключення цієї норми з Податкового кодексу.
Як повідомлялося, з 1 квітня 2011 року розділом ІІІ Податкового кодексу, який регулює оподаткування прибутку підприємств, зокрема, введено заборону юрособам відносити закупівлі товарів і послуг у "спрощенців"-фізосіб на валові витрати при визначенні об'єкта обкладення податком на прибуток. Тобто фактично обкладати їх за ставкою податку на прибуток.
Крім того, в парламенті групою депутатів, уже зареєстрований альтернативний законопроект щодо врегулювання діяльності "спрощенців", який депутати днями відмовилися внести до порядку денного роботи парламенту.
Так, цей проект, зокрема, передбачає ставку єдиного податку від 20 грн до 1 тис. грн на місяць і пропонує встановити максимальний річний оборот для юридичних осіб-"спрощенців" у розмірі до 10 млн грн.
Щодо спрощеної системи оподаткування до внесення відповідних змін до Податкового кодексу, який набрав чинності з 1 січня 2011 року, продовжує діяти указ президента "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" №727/98 від 3 липня 1998 р.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас