Біометричний паспорт буде коштувати 700 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біометричний паспорт буде коштувати 700 гривень

1774
Безвізовий режим з Європою для короткострокових поїздок кожен буде встановлювати для себе особисто, навіть після підписання Договору про режим безвізових поїздок. Якщо українець придбає для себе біометричний паспорт, йому не потрібно буде йти в посольство країни отримувати візу, не придбає - буде, як і раніше, стояти в чергах.
Про це заявив директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак, відповідаючи на питання, коли українцям можна планувати свої поїздки до Європи без віз, передає УНН.
При цьому експерт відзначив, що вартість Шенгенської візи становить 35 євро, тоді коли паспорти з біометричними даними, випущені концерном ЄДАПС, будуть коштувати близько 700 гривень.
"Це досить висока ціна для наших громадян. Навіть середньоєвропейська ціна біометричних паспортів - а всі громадяни Євросоюзу мають отримати їх до кінця року - складає 45-50 євро", - зазначив він.
"Якщо провести тендер із залученням іноземних компаній, вартість біометричного паспорта зменшилася б в рази. Однак біометрія - це доступ до персональних даних, а іноземцям ми його надати не можемо", - сказав експерт.
Він зазначив, що Центр обробки персональних даних МВС був побудований на території приватної компанії ЄДАПС.
Нагадаємо, технічною передумовою підписання Договору про режим безвізових поїздок громадян України до країн ЄС є наявність в Україні випуску паспортів зі сканованими відбитками пальців або ж сітківкою ока.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас