Україна відправила чергову партію БТРів у Таїланд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відправила чергову партію БТРів у Таїланд

147
Україна продовжує реалізацію контракту на постачання нової військової техніки в Таїланд. Як повідомили в держкомпанії "Укрспецекспорт", 19 квітня держпідприємством "Київський ремонтно-механічний завод" забезпечене відвантаження чергової партії БТР-3Е1 в кількості 12 машин для Королівського Тайського флоту. "Бронетранспортери успішно пройшли приймання технічної інспекції тайської сторони, включаючи стрільби з усіх видів зброї і пуски ракет", - відзначили в компанії.
Крім того, повідомили в держкомпанії, на кінець травня українською стороною готується відвантаження чергової, другої, партії БТР-3Е1 у складі 12 машин для Тайської Королівської армії. "Виконання контракту здійснюється в рамках графіка і з урахуванням додаткових вимог тайського замовника", - підкреслив представник держкомпанії
Як повідомлялося, контракт між Україною і Таїландом на поставку тайським королівським армії і флоту бронетранспортерів БТР-3Е1, машин підтримки на їх шасі, а також засобів обслуговування і ремонту, тренажерів і боєприпасів був укладений у 2006 році. В рамках контракту українська сторона також забезпечить надання послуг з підготовки тайських фахівців з експлуатації, обслуговування та ремонту бронетранспортерів сімейства БТР-3Е1.
Постачання бронетехніки тайському замовнику були розпочаті Україною у вересні 2010 року. За даними української сторони, на сьогоднішній день в Таїланд в рамках контракту вже поставлено 14 БТР-3Е1, 2 машини техобслуговування (МТВ), 3 тренажера для підготовки екіпажу БТР, боєприпаси для бойових машин. За інформацією тайських ЗМІ, обсяг контракту оцінюється в 130 мільйонів доларів. У загальній складності в рамках контракту тайським військовим протягом 2010-2011 років буде поставлено 112 одиниць нової української бронетехніки. Вся техніка, як пишуть тайські ЗМІ, буде прийнята на озброєння 2-ї піхотної дивізії збройних сил країни.
Разом з тим, за словами генерального директора департаменту озброєнь армії Таїланду генерал-лейтенанта Екачаі Вачарапратіпа, "армія Таїланду планує закупити в Україні додатково 121 БТР-3Е1 на загальну суму близько 170 мільйонів доларів".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас