iTrader: Сприятливий зовнішній фон підштовхнув українські індекси вгору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Сприятливий зовнішній фон підштовхнув українські індекси вгору

Фондовий ринок
98
У середу, 20 квітня, торги на українському фондовому ринку завершилися зростанням біржових індексів. За підсумками сесії індекс Української біржі зріс на 1,25% до рівня 2728,17 базисних пункту, індекс ПФТС зміцнився на 1,88%, закрившись на позначці 1059,55 пункту.
На тлі зовнішнього позитиву сьогодні українські індекси відкрилися впевненим зростанням. Після недавнього осідання до рівня 2650 пунктів по індексу UX, фондовий ринок робить спроби відновлення, однак поки не зміг повернути втрачені в понеділок позиції і незначні перемоги покупців протягом останніх двох сесій не дають поки приводу для оптимізму.
На тлі відсутності значимої макростатистики європейські ринки сьогодні підтримувалися опублікованими протоколами Банку Англії, відповідно до яких стало ясно, що число прихильників підвищення відсоткових ставок у Комітеті з грошово-кредитній політики не зросло і побоювання щодо згортання м'якої політики Банком відійшли на другий план.
Напередодні американські фондові індекси показали непогані результати, з огляду на останнє зниження прогнозу щодо суверенного рейтингу США, отримавши підтримку від сильної квартальної звітності компаній Johnson & Johnson, State Street і Steel Dynamics. Сьогоднішня макростатистика щодо Штатів також змогла підтримати гарний настрій інвесторів, показавши позитивну динаміку на ринку нерухомості. Згідно з даними, опублікованими National Association of Realtors, кількість продажів житла на вторинному ринку в березні зросла, склавши 5,10 М проти прогнозу 5,0 М, при цьому в попередньому звітному періоді кількість продажів було переглянуто у бік збільшення до 4,92 М.
Значимих для українського ринку внутрішніх чинників сьогодні не спостерігалося і трейдери орієнтувалися як завжди на сусідні майданчики. Однак особливого оптимізму в поведінці торговців сьогодні не відчувалося. Швидше за все ситуацію зі зростанням на відкритті і поверненням згодом до вихідних позицій можна назвати станом невизначеності - з одного боку зберігається позитивна динаміка світових індексів, а з іншого - погіршення прогнозу щодо рейтингу США і тривожні сигнали з боку американських конгресменів, які говорять про погіршення інвестиційного клімату в Україні.
"Фундаментально багато хто усвідомлює необхідність і обґрунтованість корекції українського фондового ринку, але, як свідчить один з постулатів теханалізу, "рух цін підпорядкований тенденціям" і висхідний тренд як і раніше не здається, хоча сили покупців помітно слабшають. Ось і сьогодні, незважаючи на зростання котирувань, до рівнів відкриття український фондовий ринок додав усього лише трохи більше 6-ти пунктів за індексом UX", - говорить Ігор Сабадаха, начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader.
Найбільший внесок у позитивне завершення торгів сьогодні зробили індексні акції компаній Укртелеком і Мотор Січ. Ці папери торгувалися найбільш активно протягом дня і на закриття подорожчали на 2,62% і 2,93% відповідно. У червоній зоні закрилися 4 з 15 паперів індексного кошика. Найбільше зниження показали акції Ясиновського коксохімічного і Стаханівського вагонобудівного заводів, які просіли на 2,36% і 2,08% відповідно. Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні склав 302,3 млн. грн. Частка термінового ринку склала 105 млн. грн.
Завтрашня торговельна сесія обіцяє бути більш волатильною у зв'язку з публікацією великого блоку макроекономічної статистики. Серед найбільш важливих даних варто відзначити традиційну статистику щодо ринку праці в США, а також статистику щодо обсягів роздрібних продажів у Великобританії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас