На будівництво електрички до Борисполя виділили 372 млн. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На будівництво електрички до Борисполя виділили 372 млн. дол.

585
Будівництво почнуть у травні цього року, а в експлуатацію обіцяють ввести в 2012 році.
Прем'єр Микола Азаров підписав договір з Експортно-імпортним банком Китаю. Завдяки цьому будівництво почнуть вже в травні, пише газета Сегодня.
З залізничного вокзалу пасажири потраплятимуть на "Видубичі". Станція електрички буде побудована поряд з автовокзалом, а з'єднувати їх буде прозорий перехід. Наступна зупинка - Дарницький вокзал, а в самому "Борисполі" планується 2 станції: біля терміналу D (буде побудований до кінця 2011 року) і кінцева - біля терміналів A, B і C. Платформи бориспільських "авіатерміналі" також будуть закриті прозорим куполом, піднятися до них можна буде по ескалаторах.
Довжина маршруту - 37,5 км, а дорога з кінця в кінець займе 40 хвилин. Планується, що будуть курсувати 26 пар поїздів на добу, які зможуть перевозити до 125 тис. пасажирів.
У перспективі хочуть пустити також електричку до аеропорту "Київ" (станція "Київ-Волинський"). Попередня вартість проекту - 1 млрд. грн. Адже, за словами Олексія Кривопишина, директора Південно-Західної залізниці, доведеться прокладати додаткові шляхи. "Від залізничного вокзалу "Дарниця" до станції Чубинське поїзди прямуватимуть за нашими дорогами, а далі потрібно будувати колії до аеропорту", - розповів Кривопишин.
"Проект дуже класний, але в ньому не передбачена зупинка в самому місті Борисполі. Правда, пообіцяли цю проблему вирішити - така станція значно полегшить пасажиропотік", - розповіли в мерії міста Бориспіль.
Нагадаємо, Кабмін розпорядився виділити землю під залізничну гілку до аеропорту Бориспіль, врегулювавши питання з власниками, в тому числі і шляхом викупу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас