Як зберегти свої заощадження? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як зберегти свої заощадження?

1121
Дехто витрачає кошти, щоб їх не з’їла інфляція, купує побутову техніку, одяг, туристичні путівки і таке інше. Інші ж намагаються їх зберегти, щоб, у разі необхідності, можна було ними скористатися. Які ж способи збереження грошей найоптимальніші?
Під матрацом
Перевірений "дідівський" спосіб збереження коштів – зберігати їх удома. Цей спосіб має свої переваги. Гроші, що зберігаються вдома, завжди під рукою і є доступними у будь-який час. Ви самі на свій розсуд ними розпоряджаєтесь. Проте є і недоліки – інфляція, що знецінює накопичені кошти. У 2010 році в Україні інфляція становила 9,1%.
Депозит
Найпоширеніший і популярний спосіб зберегти кошти – депозит. Скориставшись депозитним вкладом, можна отримати деяку впевненість, що вони хоча б не знеціняться. Середньорічна відсоткова ставка за депозитом становить 12,5%. При цьому достроково забрати розміщені на депозит кошти, без зменшення відсоткової ставки, ви вже не зможете. Звичайно ж можна скористатися депозитом на коротший період, скажімо на місяць, і за необхідності продовжувати термін його дії, але відсоткова ставка за короткостроковим депозитом у 2 рази менша і в середньому складає 6,65%.
Відкритий інвестиційний фонд
Нова можливість для вітчизняного інвестора – відкритий інвестиційний фонд. Такий варіант не лише дозволить зберегти свої заощадження, а й містить у собі можливість отримати дохід вище депозиту і забрати кошти при першій необхідності. Прикладом такого фонду є новий інвестиційний фонд відкритого типу "УкрСиб А-ВІСТА".
Відмінними перевагами фонду є:
- Можливість отримати більшу дохідність у порівнянні із середньоринковою депозитною ставкою;
- Чітко диверсифікована структура активів. Інвестиційний портфель фонду складатиметься з облігацій, акцій та інструментів грошового ринку;
- Мінімальна сума інвестицій на момент початку розміщення інвестиційних сертифікатів становитиме 1000 грн.
- Продаж і викуп інвестиційних сертифікатів здійснюється кожен робочий день на основі заявки, поданої інвестором;
- Можливість щоденного контролю за своїм прибутком на інтернет-сторінці фонду.
Пайовий диверсифікований інвестиційний фонд відкритого типу "УкрСиб А-ВИСТА" - це гарна можливість примножити свої заощадження й отримати їх при першій необхідності.
Всю інформацію з питань діяльності і купівлі акцій фонду можна отримати у відділі продажу АТ "КУА АПФ "УкрСиб Ессет Менеджмент": м. Київ, вул. Іллінська, 8. Телефон: +3 044 537 50 56.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас