АК "Київенерго" сплатила черговий транш кредиту Світового банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АК "Київенерго" сплатила черговий транш кредиту Світового банку

Енергетика
144
14 квітня АК "Київенерго" сплатила черговий транш кредиту Світового банку у розмірі 41 млн грн., виконуючи таким чином свої зобов’язання перед міжнародною фінансовою установою. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба компанії.
Окрім сплаченого Світовому банку тіла кредиту, компанія також сплатила 3 млн грн відсотків та 2 млн грн склали виплати Міністерству фінансів за надання державних гарантій для отримання кредиту.
"Київенерго стабільно сплачує кредит Світовому банкові, не зважаючи на складний економічний стан компанії і фактичну відсутність джерел погашення цієї заборгованості. Оскільки гарантом отримання кредиту свого часу виступила держава і відповідальне ставлення до таких розрахунків впливає на репутацію країни на світовому рівні, платежі Світовому банку займають особливе місце в бюджеті Компанії", - заявив фінансовий директор АК "Київенерго" Михайло Уткін.
Загальна сума кредиту складає 160 млн дол. На цей час АК "Київенерго" виплатила 70 млн дол. Залишок кредиту у розмірі 90 млн дол. компанія зобов'язана погасити до 2018 року.
Нагадаємо, кредит Світового банку під державні гарантії отримано АК "Київенерго" в 1998 році для реалізації Проекту реабілітації та розвитку теплових мереж Києва. Авторами проекту того ж року було виконано купівлю необхідного для реконструкції теплових мереж устаткування і матеріалів на суму кредиту. Зокрема, енергокомпанія придбала магістральні труби, котли для котелень і лічильники теплової енергії. Передбачалося, що у подальшому в столиці буде здійснено комплексну реконструкцію теплових мереж і котелень, встановлено прилади обліку теплової енергії за рахунок інвестиційної складової в економічно-обґрунтованому тарифі. Таким чином, реалізація програми на сьогоднішній день у запланованому раніше вигляді не є можливою.
Але, згідно з розробленою інвестиційною програмою Київенерго, Компанія планує в поточному році спрямувати 370 млн грн на реконструкцію тепломереж. Всього ж, за експертними даними, в реконструкцію теплового господарства Києва впродовж 5-7 років потрібно інвестувати 12-15 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас