Золото на наступному тижні може знову обновити рекорди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото на наступному тижні може знову обновити рекорди

Банківські метали
460
Ціна золота продовжить зростати наступного тижня, оновлюючи досягнутий під час торгів у п'ятницю рекордний рівень, у зв'язку з побоюваннями щодо інфляції і боргових проблем єврозони, а також ослабленням курсу долара, свідчать дані опитування, проведеного агентством Bloomberg.
Чотирнадцять із 18 (78%) трейдерів, інвесторів і аналітиків, які взяли участь в опитуванні агентства, очікують підвищення вартості золота. Троє респондентів прогнозують зниження ціни на наступному тижні, ще один зайняв нейтральну позицію.
Доларовий індекс ICE, що враховує курси долара до валют шести основних торговельних партнерів США: євро, ієни, британського фунта стерлінгів, канадського долара, швейцарського франка і шведської крони у четвер упав до мінімального рівня за 16 місяців, тому що інвестори вважають, що Федеральний резерв почне жорсткість грошово-кредитної політики пізніше від інших ЦБ розвинених країн.
"Слабкий долар підвищує привабливість дорогоцінних металів як альтернативного об'єкта інвестицій. До того ж розуми інвесторів займає загроза прискорення інфляції", - вважає аналітик Standard Bank Plc Марк Граунд.
Інфляційні очікування посилюються по всьому світу. У п'ятницю Державне статистичне управління КНР оголосило про прискорення інфляції в Китаї в березні до 5,4% з 4,9% у лютому. Темпи зростання оптових цін в Індії підскочили в минулому місяці майже на 9%.
"Інфляція - ключове слово для інвесторів. Золото на наступному тижні спробує пробити $1500", - відзначив трейдер Tongyang Futrues Co. Парк Юн Бом.
Котирування червневого ф'ючерсу на золото на нью-йоркському майданчику Comex підскочило в ході електронних торгів у п'ятницю до рекордної позначки - $1480,50 за унцію. З початку тижня золото подорожчало на 0,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас