ЄЦБ продовжить "дуже уважно" відстежувати інфляційні ризики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ продовжить "дуже уважно" відстежувати інфляційні ризики

Казна та Політика
160
Європейський центральний банк (ЄЦБ) буде "дуже уважно" відстежувати ризики прискорення інфляції після першого майже за три роки підвищення базової відсоткової ставки, йдеться в щомісячному бюлетені банку.
"Дуже важливо, щоб останні тенденції в інфляції не призвели до більш широкого зростання інфляційного тиску в середньостроковій перспективі, - наводить агентство Bloomberg слова зі звіту банку. - Рада управляючих ЄЦБ буде дуже уважно відстежувати всі зміни, що стосуються ризиків для цінової стабільності".
Деякі представники ЄЦБ, включаючи члена виконавчої ради банку Юргена Штарка, а також главу ЦБ Італії Маріо Драгі, давали зрозуміти, що ЄЦБ приступив до реалізації циклу поступового посилення кредитно-грошової політики. Між тим голова ЄЦБ Жан-Клод Тріше раніше заявив, що перше за тривалий період підвищення ставки не обов'язково буде початком циклу.
На квітневому засіданні ЄЦБ підвищив ключову ставку на 0,25 відсоткового пункту - до 1,25% річних. Експерти, опитані Bloomberg, у середньому очікують ще два підйоми ставки ЄЦБ цього року - до 1,75% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас