"Укрзалізниця" створила Центральну комісію з реформування залізничного транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" створила Центральну комісію з реформування залізничного транспорту

326
На виконання Національного плану дій на 2011 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки, наказом генерального директора "Укрзалізниці" від 12 квітня 2011 №132-Ц утворена Центральна комісія з реформування залізничного транспорту.
Про це йдеться в повідомленні прес-центру "Укрзалізниці".
Комісія створена з метою опрацювання проектів законодавчих та інших нормативних актів та обліку особливостей організаційно-правової та господарської діяльності залізничного транспорту. Серед основних завдань комісії - аналіз та узгодження пропозицій щодо моделі ринку залізничних послуг в цілому і з кожного господарства окремо; узгодження проектів законодавчих і нормативних актів, необхідних для здійснення реформування галузі.
До складу Центральної комісії увійшов весь керівний склад залізничної галузі: генеральний директор, його заступники, начальники головних управлінь, профспілки, начальники залізниць і спеціалізованих підприємств.
Іншим наказом гендиректора "Укрзалізниці" від 12 квітня 2011 №133-Ц утворена робоча група "Укрзалізниці" з реформування залізничного транспорту. Основними завданнями робочої групи визначено підготовку пропозицій щодо оптимізації структури залізничного транспорту, розробці ринкової моделі функціонування та необхідних для її створення проектів законодавчих і нормативних актів.
Серед першочергових завдань робочої групи - забезпечення супроводу законопроекту "Про особливості створення державного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування" під час його розгляду в причетних міністерствах і відомствах і надання на розгляд Кабінету міністрів.
Гендиректор "Укрзалізниці" Володимир Козак заявив, що структурне реформування залізничного транспорту є першим кроком і необхідною передумовою модернізації залізничної галузі, залучення інвестиційних коштів. "Наша мета і абсолютний пріоритет державної політики у сфері залізничного транспорту - створення сучасного високотехнологічного залізничного комплексу, здатного ефективно забезпечувати зростаючі потреби економіки країни, якісно і своєчасно перевозити пасажирів і вантажі, максимально використати транзитні можливості України", - зазначив Козак.
За його словами, підтримка структурної реформи залізничної галузі з боку Президента України, Кабінету міністрів і парламенту дозволить провести її в максимально стислі терміни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас