В уряді підготували зміни до закону про пільговий проїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді підготували зміни до закону про пільговий проїзд

Казна та Політика
1100
Кабінет міністрів України схвалив проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо пільгового проїзду в міському, приміському та міжміському транспорті окремих категорій громадян".
Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов.
За допомогою даного закону уряд має намір встановити загальний порядок користування транспортом для громадян, яким надано право безкоштовного проїзду, а також для обліку фактично наданих послуг та фінансування.
"Чинним законодавством окремим категоріям громадян України, в першу чергу за соціальною ознакою, надано право пільгового проїзду в міському, приміському та міжміському транспорті. Однак законодавчо не визначено порядок надання пільг, їх обліку, фінансування, види проїзних документів", - зазначив Тихонов.
За його словами, неврегульованість цих питань робить неможливим встановлення фактично необхідних обсягів асигнувань держбюджету на такі послуги.
"Наше завдання - впровадити ефективні методи обліку та контролю пільгових пасажироперевезень, а в перспективі - перейти до адресного надання пільг на транспортні послуги громадянам, що користуються правом безкоштовного проїзду", - додав чиновник.
Порядок надання пільг та їх обліку, як відзначили в уряді, буде встановлено після ухвалення парламентом змін до чинного законодавства.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас