Янукович констатував, що виплати ліквідаторам ЧАЕС - непосильний тягар для бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович констатував, що виплати ліквідаторам ЧАЕС - непосильний тягар для бюджету

Казна та Політика
1061
Президент України Віктор Янукович з жалем констатує, що через чверть століття після аварії на ЧАЕС ліквідатори та інші постраждалі від катастрофи змушені через суди добиватися отримання виплат за пільги і компенсації, які їм належать за законом
Про це глава держави заявив сьогодні під час засідання Ради національної безпеки і оборони України.
Янукович підкреслив: "Прикро констатувати, що через чверть століття після аварії ліквідатори та інші постраждалі від ЧАЕС змушені через суди добиватися отримання виплат за пільги і компенсації, які їм належать за законом".
"Але й переважна більшість присутніх тут (на засіданні РНБО) добре розуміють, що 74 мільярди гривень на рік, необхідних для задоволення в повному обсязі пільг і компенсацій, передбачених Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи" - це непосильний тягар для бюджету нашої держави. Тому кардинальні зміни в державній політиці подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС назріли "ще вчора", - резюмував Президент.
Також Янукович додав, що "з огляду на посткризовий стан національної економіки ситуація виглядає вкрай важкою". "На жаль, не витримує критики і проект концепції Загальнодержавної цільової програми подолання наслідків Чорнобильської катастрофи на 2012-2016 роки, розроблений в рамках чинного законодавства", - зазначив глава держави.
Президент констатував, що стан реалізації попередніх рішень РНБО з цього питання свідчить про неналежне ставлення органів влади до вирішення цієї загальнодержавної проблеми. "Досвід Чорнобиля, як і останні події на японській АЕС "Фукусіма-1" і зусилля японського уряду з подолання їх наслідків повинні бути всебічно враховані під час розробки заходів щодо забезпечення безпеки українських атомних електростанцій", - переконаний глава держави.
Президент підкреслив, що вимагає від органів державної влади відповідального ставлення до виконання рішень, які будуть схвалені за результатами розгляду на РНБО цього питання.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас