МВФ розглядає можливість запозичень на фінансових ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ розглядає можливість запозичень на фінансових ринках

Казна та Політика
254
Міжнародний валютний фонд (МВФ) розглядає можливість залучення грошових коштів на фінансових ринках для забезпечення додаткового фінансування своїх кредитних програм, випливає з матеріалів фонду.
"Забезпечення більш безпечного і гнучкого функціонування фінансової системи, можливо, зажадає мобілізації додаткових ресурсів, які можуть бути отримані за допомогою свопів з центральними банками, або, наприклад, за допомогою розміщення SDR", - говориться в документі.
Проте фонд відзначає, що за деяких обставин було б бажаніше збільшити фонд власних ресурсів. У 2009-2010 роках це можна було зробити, звернувшись до країн-членів, однак цей процес потребує часу і не завжди може бути можливий з політичної точки зору. Тому, на думку МВФ, створення можливості короткострокових запозичень на ринках варто розглянути. "Це може забезпечити додаткову перевагу у вигляді пропозиції щодо безпечних активів за часів нестабільності на ринках", - інформує фонд.
Тоді коли Всесвітній банк розміщує облігації на ринки для залучення коштів, які спрямовуються на кредитні програми, МВФ покладається на ресурси, що надаються країнами-членами. Залучення коштів на ринках дозволить фонду збільшити свої можливості щодо задоволення потреб у ліквідності в кризові часи.
МВФ є спеціалізованою установою ООН зі штаб-квартирою у Вашингтоні. Фонд, країнами-членами якого є 187 країн, надає коротко-і середньострокові кредити державам з дефіцитом платіжного балансу при задоволенні набору умов і рекомендацій, спрямованих на поліпшення ситуації.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас