Брюссель вірить у щирість намірів Києва створити з ЄС зону вільної торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Брюссель вірить у щирість намірів Києва створити з ЄС зону вільної торгівлі

Казна та Політика
201
Європейська комісія вірить у щирість намірів Києва створити зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Європейським Союзом.
Це випливає з виступу в ході "круглого столу", присвяченого питанню створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС, який пройшов у четвер у Брюсселі в Європейському політичному центрі, глави делегації Єврокомісії на цих переговорах Філіпа Куїссон.
"Що було важливо для мене, так це відчутно в сьогоднішньому виступі президента України Віктора Януковича (в щорічному посланні у Верховній Раді) те, що зона вільної торгівлі є метою цього року, і це не повинно шкодити відносинам з Росією, що Україна готова співпрацювати з Митним союзом. Це (таке співробітництво) для нас - не проблема", - сказав він.
Куїссон нагадав, що переговори з Україною щодо ЗВТ, включаючи їх підготовчу частину, тривають вже чотири роки. Виходячи з практики Єврокомісії, якщо переговори ведуться довше за цей термін, вони зазнають поразки. "Або ми успішно їх закінчуємо, або вони провалюються. Для нас провал цих переговорів (з Україною) не підлягає розгляду. Ми досягнемо успіху, і для цього ми повинні знайти компроміс", - підкреслив він, додавши, "ми сподіваємося, що цей рік буде для нас завершальним".
Глава української делегації Валерій Пятницький, відповідаючи на запитання присутніх про заяву, зроблену уповноваженим Кабінету міністрів України щодо співпраці з РФ, країнами СНД і Євразійського економічного співтовариства Валерієм Мантіяном щодо приєднання України до Митного союзу, зазначив, що це була особиста думка Мунтіяна.
Крім того, Куїссон висловив думку, що в разі своєчасної ратифікації документа, зона вільної торгівлі Україна-ЄС може набути чинності вже в 2013 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас