Єврокомісія: Україні доведеться вибирати - Митний союз чи ЗВТ з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія: Україні доведеться вибирати - Митний союз чи ЗВТ з ЄС

531
Україна вільна укладати будь-які торговельні угоди, але приєднання її до Митному союзу зробить неможливим переговори з ЄС щодо зони вільної торгівлі, заявив представник Європейської комісії, споуксмен з питань торгівлі Джон Кленсі.
Він зазначив, що Україна вільна укладати будь-які торговельні угоди відповідно до її економічних пріоритетів, зокрема й інші угоди про зону вільної торгівлі. При цьому в Європейській комісії наголосили: "підкоряючись логіці, ці угоди не повинні підривати зобов'язання, взяті при створенні зони вільної торгівлі з ЄС".
"Тому необхідно брати до уваги, що буде досить складно, навіть неможливо для України вести переговори про зону вільної торгівлі з ЄС, якщо буде приєднання до Митного союзу з країнами, які не лібералізували свою торгівлю з ЄС і в яких застосовуються загальні митні тарифи щодо інших торговельних партнерів.
Приєднання до Митного союзу вплине на привілейовані торговельні відносини, передбачені зоною вільної торгівлі", - заявив Кленсі, коментуючи виступ президента України Віктора Януковича у Верховній Раді в частині його висловлювання про поглиблення співробітництва з країнами Митного союзу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас