Золотовалютні резерви Білорусії за I квартал скоротилися на 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золотовалютні резерви Білорусії за I квартал скоротилися на 25%

Валюта
373
Золотовалютні резерви Білорусії з початку року зменшилися приблизно на чверть і на 1 квітня склали 3,761 млрд доларів, повідомив у середу Нацбанк республіки. За березень резерви скоротилися на 262 млн доларів.
"Основною причиною зниження обсягу золотовалютних резервів у березні став високий попит на іноземну валюту з боку населення. За минулий місяць чиста купівля населенням іноземної валюти (готівкової та безготівкової) склала 768,1 мільйона доларів США", - йдеться в прес-релізі Нацбанку.
Наприкінці березня Національний банк Білорусії (НББ) пообіцяв повернутися до ринкових механізмів регулювання валютного ринку в міру збільшення золотовалютних резервів. В даний час ведуться переговори щодо залучення державних кредитних ресурсів від Російської Федерації (на 1 млрд доларів) і Антикризового фонду ЄврАзЕС (на 2 млрд доларів).
Експерти, зокрема керівник науково-методологічного центру Асоціації білоруських банків Фелікс Чернявський та відомий білоруський економіст Ярослав Романчук, висловлювали РИА Новости думку, що іноземні кредити необхідні для того, щоб не допустити різкої девальвації білоруського рубля. При цьому Міжнародний валютний фонд (МВФ) рекомендував владі країни провести девальвацію нацвалюти, зокрема виходячи з необхідності нарощування валютних резервів.
Зі свого боку НББ заявляв, що девальвація білоруського рубля виключена.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас