МВФ: Економічні процеси в різних країнах йдуть дуже нерівномірно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Економічні процеси в різних країнах йдуть дуже нерівномірно

Казна та Політика
352
Відновлення економіки після фінансової кризи йде нерівномірно, економічне зростання в розвинених країнах дуже низьке, а економіка країн, що розвиваються, навпаки, "перегрівається", заявив у понеділок директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан.
"Зростання у країнах з розвиненою економікою, епіцентрі фінансової кризи, залишається дуже низьким, а безробіття - занадто високим. Водночас країни з ринковою економікою - особливо в Азії та Латинській Америці - рвуться вперед, і в результаті їм доводиться мати справу з "перегрівом" економіки. Країни з низькими доходом виявилися досить стійкими, але вони зараз страждають від високих цін на продовольство і паливо", - зазначив він, виступаючи в університеті Джорджа Вашингтона.
За його словами, поки що говорити про стабільність економічного відновлення не доводиться, і недавній землетрус і цунамі в Японії також завдали серйозного удару по світовій економіці.
"Європі потрібне всеосяжне рішення, засноване на панєвропейській єдності - для підтримки фінансового сектора і вирішення боргових проблем окремих країн. Досі прогрес був дуже нерівним і занадто місцевим", - вважає Стросс-Кан.
Близькому Сходу, на його думку, в першу чергу, потрібно добитися політичної стабільності. Це, переконаний Стросс-Кан, необхідно не тільки для блага людей, а й для успішного і стабільного економічного розвитку. "Тому в цілому економічна ситуація залишається крихкою і невизначеною, з нею пов'язана велика невизначеність", - зазначив директор-розпорядник МВФ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас