Спів може знижувати кров'яний тиск — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спів може знижувати кров'яний тиск

197
Спів здатен знизити кров'яний тиск людини, вважають вчені. Відкриття було зроблено завдяки 76-річній пацієнтці, артеріальний тиск якої різко скоротився, коли перед операцією вона заспівала кілька релігійних пісень.
До цього у жінки була гіпертензія, і лікарі не могли приступити до лікування її від колінного остеоартриту, тому що необхідні процедури включали хірургічне втручання, повідомляють Подробности з посиланням на The Times of India.
Традиційна терапія передопераційної гіпертензії, за словами лікарів, включає лікарську терапію на базі сечогінних, бета-блокаторів, блокаторів кальцієвих каналів та інгібіторів ангіотензин-перетворюючого ферменту (АПФ). Ці препарати використовуються для зниження кров'яного тиску до норми, необхідної для проведення хірургічної операції. Однак деякі пацієнти не реагують на подібні процедури.
Саме для таких людей важлива альтернативна терапія гіпертензії. Один з авторів дослідження, проведеного в Гарвардській медичній школі в Бостоні, також зазначив, що прослуховування музики ще допомагає знизити тиск, зменшити стрес і тривогу перед операцією.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас