Рубіні: Від підвищення ставки ЄЦБ постраждають п'ять європейських країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубіні: Від підвищення ставки ЄЦБ постраждають п'ять європейських країн

Казна та Політика
552
Підвищення ставки Європейським центральним банком (ЄЦБ) може негативно позначитися на периферійних країнах єврозони. З такою думкою виступив відомий економіст Нуріель Рубіні, який передбачив світову фінансову кризу 2008 року.
"ЄЦБ, імовірно, підвищить базову відсоткову ставку на засіданні 7 квітня і може підняти її ще кілька разів у цьому році, - сказав Рубіні. - При цьому в регіоні є п'ять країн, економіка яких майже не росте і навіть знижується, де є серйозні проблеми в банківському секторі, втрачена конкурентоспроможність і є необхідність у відновленні".
"Я боюся, що занадто швидке підвищення ставок посилить крихкість економічного підйому в єврозоні", - зазначив Рубіні.
Глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше за підсумками березневого засідання Центробанку дав зрозуміти, що базова відсоткова ставка, що перебуває в даний час на рекордно низькому рівні в 1% річних, може бути підвищена в квітні на тлі зростаючого інфляційного тиску.
Інфляція в єврозоні прискорилася в березні до 2,6% у річному вирахуванні - максимального рівня з жовтня 2008 року - у порівнянні з 2,4% у лютому, свідчать попередні дані Статистичного управління Європейського союзу.
За оцінками Рубіні, ЄЦБ підвищить базову відсоткову ставку тричі цього року - до 1,75% річних, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на агентство Bloomberg.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас