Єврочиновники в Португалії пророкують економічну кризу в Іспанії, Бельгії і, можливо, Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврочиновники в Португалії пророкують економічну кризу в Іспанії, Бельгії і, можливо, Франції

Казна та Політика
352
Наступними країнами, які може чекати економічна криза слідом за Португалією, можуть стати Іспанія, Бельгія і, цілком можливо, Франція, сказала глава представництва Єврокомісії в Португалії Маргарита Маркеш журналістам.
Маркес вважає, що криза в Португалії має зовсім іншу природу, ніж у Греції та Ірландії, бо викликана наслідками загальносвітової кризи і неможливістю брати кредити на колишніх умовах, що спровокувало падіння кредитних рейтингів країни, тоді як влада Греції та Ірландії, на її думку, сама зробила помилки у фінансовій сфері.
Єврокомісар також розкритикував прогнози рейтингових агентств. За її словами, рейтинги часто зводять нанівець діяльність урядів, що роблять зусилля, щоб покращити економічні показники. Якраз у момент розмови з журналістами Standard & Poor`s знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Португалії на один щабель.
Відповідаючи на запитання кореспондента "Газети.Ru", Маркес сказала, що політична криза в Португалії не буде мати критичних наслідків для португальської економіки. 23 березня прем'єр-міністр Жозе Сократеш подав у відставку після того, як парламент проголосував проти його пакету антикризових заходів.
Влада розраховувала знизити дефіцит бюджету в 2011 році з 7% до 4,6% ВВП, у 2012-му - до 3%. Депутатів не влаштувало введення податку на пенсії. Джерела "Газети.Ru" наполягають на тому, що справжня причина невдоволення опозиції в тому, що з нею не стали консультуватися, розробляючи цей пакет антикризових заходів.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас