НБУ прогнозує початок виплат вкладникам Родовід Банку через Ощадбанк до травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ прогнозує початок виплат вкладникам Родовід Банку через Ощадбанк до травня

Кредит&Депозит
915
Національний банк України прогнозує розпочати виплати вкладникам Родовід Банку через Державний ощадний банк України до початку травня. Про це повідомила прес-служба НБУ.
"На сьогодні вже розроблено проект спільної постанови уряду і Нацбанку щодо термінів і порядку виплат цих коштів. Постанову завізована службами Кабінету міністрів і в середу виноситься на засідання уряду", - зазначив заступник глави Нацбанку Ігор Соркін.
Він підкреслив, що після прийняття відповідної постанови необхідно буде підготувати й передати реєстри вкладників з Родовід банку в "Ощадбанк, провести роботу щодо закріплення вкладників за відділеннями, щоб це було комфортно для кожного вкладника.
У НБУ вважають, що остаточне рішення про переведення вкладників Родовід Банку в Ощадбанк може бути прийняте урядом 30 березня.
За словами Соркіна, на сьогоднішній день вкладниками банку Родовід є більш ніж 260 тисяч фізичних осіб, заборгованість яких враховується майже на 500 тисячах рахунків.
"Тому зрозуміло, що процес передачі відповідних реєстрів, договорів, інших документів буде дуже складним. Але я сподіваюся, що протягом місяця ми зможемо почати виплати", - підкреслив заступник голови НБУ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас