Австралійський долар досяг нового максимуму до долара США з моменту введення плаваючого курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійський долар досяг нового максимуму до долара США з моменту введення плаваючого курсу

Валюта
413
Австралійський долар зріс у п'ятницю до найвищого рівня проти долара США з моменту введення плаваючого курсу австралійської валюти в 1983 році. Він отримав підтримку з боку розмов про сильний попит страховиків і відновлення схильності інвесторів до купівлі ризикованих активів.
Пара австралійський долар/долар США досягла рівня 1,2080, здійснивши прорив максимуму з моменту введення плаваючого курсу австралійського долара - 1,2058. Австралійський долар стійко зростав в останній тиждень, досягнувши у середині березня найнижчого рівня з початку грудня - 0,9705 долара США.
Страховий сектор Австралії стикається зі значними позовами про відшкодування збитку після руйнівних повеней у штаті Квінсленд на початку року. Тим часом чутки про злиття і поглинання також сприяли зростанню австралійського долара.
Трейдери продовжили згадувати французького страховика AXA SA в ролі покупця. Він близький до завершення своєї угоди з придбання азіатських операцій компанії з управління активами AXA Asia Pacific Holdings SA. Вартість цієї наявної угоди становить 9,8 млрд австралійських доларів.
Аналітики також відзначають, що нещодавно стався крах ринкових фундаментальних чинників, при цьому трейдери концентруються практично тільки на вкладенні своїх грошей для роботи у високоприбуткові активи, такі як австралійський долар.
З цих же причин євро в основному різко зростав цього року, оскільки інвестори концентруються на сприятливій різниці в прибутковості в єврозоні та ігнорують невирішену боргову кризу.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас