Туреччина включилась у війну проти Каддафі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина включилась у війну проти Каддафі

326
Турецький парламент схвалив участь своєї країни в морській блокаді Лівії, організованій її партнерами по НАТО. В операції будуть задіяні чотири фрегати, підводний човен і корабель забезпечення.
Раніше Анкара вже кілька разів блокувала пропозицію інших держав альянсу, які мали намір передати загальне керівництво операцією проти лівійського режиму від Вашингтона до НАТО. Без згоди Туреччини такий крок здійснити неможливо, оскільки всі рішення усередині альянсу приймаються консенсусом.
Турецьке керівництво неодноразово висловлювало занепокоєння з приводу залучення інших країн в конфлікт між прихильниками і противниками полковника Муаммара Каддафі, пропонуючи тим і іншим негайно припинити вогонь і почати переговори.
Однак у Тріполі лівійську опозицію вважають "терористами", з якими не може бути переговорів, а в Бенгазі заявляють, що готові до обговорення лише умов, на яких Каддафі залишить владу.
Протистояння влади й опозиції в Лівії триває з середини лютого. Через місяць після його початку в ситуацію втрутилося світове співтовариство. Рішенням РБ ООН лівійській авіації заборонили будь-які польоти, а країни-члени ООН отримали право здійснювати будь-які заходи для захисту цивільного населення від нападів з будь-якого боку.
Морська блокада, покликана не допустити поставок до Лівії вантажів військового призначення, офіційно спрямована на захист мирного населення.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас